Kennismaken

Afbeelding: 

Ouders kiezen uiteraard niet zomaar een school. Zij gaan tijdig op zoek naar een goede school voor hun kind. Daar hoort een bezoek aan de school zeker bij.
Onze school werkt voor het huidige schooljaar 2022-2023 niet met een digitaal inschrijvingsplatform, wil je graag je kind inschrijven, neem dan contact op met de school, via mail of telefonisch: 015/51 52 79 of secretariaat@gbsklimboom.be.

Voor het schooljaar 2023-2024 zal u wel via een digitaal inschrijvingssysteem moeten inschrijven. Hiervoor dient u enkele stappen te doorlopen, op de pagina inschrijven vindt u meer info hierover.
Op deze pagina kan u het instructieboekje terugvinden met alle data en stappen die u moet doorlopen. Bij problemen of onduidelijkheden kan u steeds contact opnemen met de school.

Ouders die graag willen inschrijven en eerst een kijkje willen nemen in de school, zijn welkom op dinsdag 17 januari om 18.00u. We organiseren nog een tweede infomoment op dinsdag 30 mei, om 18.00u. Inschrijven is niet nodig.

De school voorziet altijd eerst een intakegesprek met ouders bij leerlingen die ouder zijn dan 5 jaar.

Leerlingen die ingeschreven zijn en voor het eerst naar school komen zijn welkom op de openklasavond. Let op deze avonden zijn enkel bedoeld voor de ouders van het schooljaar 2022-2023.

Tijdens onze openklasavonden kan u kennismaken met de juf, een gesprek met andere ouders houden en de sfeer even opsnuiven. U kan bij ons terecht met hele praktische vragen of zaken waar u vragen rond heeft.
Op deze openklasavonden nodigen we enkel de ouders uit die ingeschreven zijn en starten op de volgende instapdatum. De ouders ontvangen hiervoor een mailtje met een uitnodiging in.

    Kleuters mogen voor het eerst naar school gaan wanneer zij 2 jaar en 6 maanden jong zijn. Zij moeten die leeftijd bereikt hebben op één van de vaste  ‘instapdagen’,  die de overheid heeft vastgelegd : op de 1ste schooldag van september, na de herfst-en kerstvakantie, op de 1ste schooldag van februari en op de eerste schooldag na de krokus-, paas- en hemelvaartvakantie.

    De volgende  ‘instapdagen’, waarop de peuters hun eerste stapjes mogen zetten in het ‘instapklasje’ (peuterklasje, kapoenenklasje,...) zijn :

  • maandag 17 april 2023 ( na paasvakantie)
  • maandag 29 mei 2023 ( na hemelvaartvakantie)

U kunt de eerstvolgende instapdag van uw kleuter ook berekenen met deze rekenmodule .

Een op de instapdag 2,5-jarige kleuter die ingeschreven is, mag ook eventueel starten op een latere datum.

Verandert je kleuter van school, dan moet het niet wachten op de volgende instapdag.

Is uw kind al drie jaar of ouder en gaat het nog niet naar de kleuterschool? Dan mag het op eender welke dag instappen in de kleuterschool.

Van harte welkom, wanneer u wil kennismaken met onze school ! U vindt ons in de Beringstraat 107 in Boortmeerbeek. Tel. 015 51 52 79 secretariaat@gbsklimbbom.be .